Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΚΕΙΚ!

-
ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά250 γραμ βουτυρο5 αυγα 2 κουβερτουρες παυλιδης1 φλυτζανι ζαχαρη2 φλυτζανια αλευρι για ολες τις χρησεις
Εκτέλεση
Σε ενα μπωλ χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη μεχρι να ασπρισουνλιωνουμε την κουβερτουρα σε μπαιν μαρι και την προσθετουμε στο μιγμα των αυγων σε αλλο μπωλ χτυπαμε τα ασπραδια σε σφικτη μαρεγκα και την προσθετουμε στο μιγμα των αυγων εναλαξ με το αλευρι ανακατευοντας ελαφρα ριχνουμε το μιγμα σε βουτυρωμενη φορμα και ψηνουμε 15-17 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους βγαζουμε το κεικ απο το φουρνο και το αφηνουμε να κρυωσει πριν το κοψουμε
-
Voula Xristina
-
ΚΕΪΚ ΦΡΟΥΤΟΥ:
ΥΛΙΚΑ:3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φακελάκια baking powder 1 πακέτο μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 1 1/2 φλ. ζάχαρη 4 αβγά 2 βανίλιες 1 φλ. γάλα 1 πακέτο κόντιτα που τα έχουμε αλευρώσει καλά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Προθέτουμε τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, το γάλα και τις βανίλιες. Ρίχνουμε το αλεύρι καλά ανακατεμένο με το μπέικιν. Τέλος, ανακατεύουμε καλά στο μείγμα τα κόντιτα που τα χουμε αλευρώσει. Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα κέικ και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών μέχρι να ροδίσει.
-
Voula Xristina
-
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΪΚ ΝΗΣΤΕΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ
3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ 6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΚΑΟ1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ10 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΞΥΔΙ2 ΒΑΝΙΛΙΕΣΞΥΣΜΑ ΕΝΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟΛΙΓΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ, ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΪΚ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ, ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΑΤΕΛΑ.ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
-


Voula Xristina

ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙΥΛΙΚΑ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ4 ΑΥΓΑΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ3 ΦΛΙΤΖΑΝΙA ΑΛΕΥΡΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ BAKING POWDER1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΝΕΡΟ3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ 6-7 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ ΚΑΛΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΕΝΑ - ΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ (ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ), ΤΟ BAKING POWDER ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΓΙΑ ΚΕΪΚ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΤΙΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΤΤΟ ΑΛΕΥΡΙ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΪΚ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ, ΜΠΗΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΥΤΕΡΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟ. ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΧΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΛΑ.ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΣΙΡΟΠΙ ΒΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΥΠΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ Ή ΣΟΥΒΛΙ. ΤΟ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΪΚ ΝΑ «ΡΟΥΦΗΞΕΙ» ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΞΕΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ.ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΑΡΝΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΛΥΚΗ ΣΑΝΤΙΓΙ.
-
Voula Xristina
ΚΕΪΚ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ1 ΒΑΝΙΛΙΑ2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΜΑΛΑΚΩΜΕΝΟ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)1 ΑΥΓΟ1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ 1 ΠΡΕΖΑ ΚΑΝΕΛΑ1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΓΙΑ 7 ΛΕΠΤΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ. ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑΛΛΑΞ (ΑΛΕΥΡΙ – ΓΑΛΑ) ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΦΟΡΜΑ 20cm Ή ΤΑΨΑΚΙ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ, ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΣΧΑΡΑ.ΜΟΛΙΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΪΚ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ, ΤΟ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΪΚ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ.
-
Voula Xristina

ΚΕΙΚ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΑΦΕ
ΥΛΙΚΑ
250 γραμμ. ΒΟΥΤΥΡΟ Ή ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ150 γραμμ. ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ (ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ)2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ1 1/3 ΤΟΥ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ 2 ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΛΙΚΕΡ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ Ή ΚΟΝΙΑΚ1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΚΑΦΕ2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΚΑΟ1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ2 ΑΥΓΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΦΡΕΣΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ (ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ) ΒΑΖΟΥΜΕ ΖΑΧΑΡΗ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΒΟΥΤΥΡΟ, ΛΙΚΕΡ, ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ – ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ- ΤΑ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΑ ΑΛΕΥΡΙΑ, ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΕΛΑΦΡΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΑΥΓΑ.ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ 20-22 cm ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ. ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 150-170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ.



Voula Xristina
-
ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
1 ½ ΚΟΥΠA ΣΤΑΦΙΔΑ ΜΑΥΡΗ 2 ½ ΚΟΥΠΕΣ ΣΤΑΦΙΔΑ ΞΑΝΘΗ1 ΚΟΥΠΑ ΞΕΡΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ1 ΚΟΥΠΑ ΞΕΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ1 ΚΟΥΠΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΓΛΑΣΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ1 ΚΟΥΠΑ ΓΛΑΣΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΕΡΑΣΙΑ3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ½ ΚΟΥΠΑ ΚΟΝΙΑΚ Ή ΡΟΥΜΙ Ή ΛΙΚΕΡ1 ΠΛΑΚΑ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ (250γρ) ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ1 ΚΟΥΠΑ ΜΑΥΡΗ Ή ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ5 ΑΥΓΑ1 ¼ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ, ΟΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ. ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ, ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ.ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ -ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ.ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΟΥΤΥΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 100Ο C ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΣΧΑΡΑ ΓΙΑ 30΄ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ 150Ο C ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ.ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ Ή ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΤΣΑ.



Voula Xristina

Κέϊκ Ανάμεικτο

1 φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 2 φλυτζάνια ζάχαρη 4 αυγά 2 βανίλλιες 4 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό 1 κουταλιά μπέϊκιν πάουντερ 1/2 φλυτζάνι κακάο 1 φλυτζάνι γάλα

-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C -Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα κέϊκ -Βάζετε σε ένα μπώλ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει -Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο -Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ -Προσθέτετε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς -Προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα -Χτυπάτε να γίνει το μείγμα λείο -Κρατάτε 1 φλυτζάνι από το μείγμα χωριστά και προσθέτετε σ αυτό το κακάο, ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά -Ρίχνετε το μισό άσπρο μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα -Από πάνω ρίχνετε το μείγμα με το κακάο -Ρίχνετε το υπόλοιπο μισό άσπρο μείγμα από πάνω από το κακάο -Βυθίζετε ένα μαχαίρι στο μείγμα και κάνετε κύκλους ώστε το μέιγμα από το κακάο να ανακατευτεί με το άσπρο και να κάνει τα "νερά" -Ψήνετε για μία ώρα περίπου


Voula Xristina
-
Κέϊκ Απλό
1 φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη 4 αυγά 2 βανίλλιες 4 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό 1 κουταλιά μπέϊκιν πάουντερ 1 φλυτζάνι γάλα -

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C -Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα κέϊκ -Βάζετε σε ένα μπώλ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει -Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο -Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ -Προσθέτετε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς -Προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα -Χτυπάτε να γίνει το μείγμα λείο -Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα -Ψήνετε για μία ώρα περίπου



Voula Xristina

Κέϊκ με Γιαούρτι

1 κεσές γιαούρτι 2 κεσέδες ζάχαρη 3 κεσέδες αλεύρι 1 βιτάμ 5 αυγά ξύσμα λεμονιού 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
-Βάζετε σε ένα μπώλ το αλεύρι -Ανοίγετε ένα λάκκο και προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αυγά, το βιτάμ, τη σόδα και το ξύσμα λεμονιού -Ανακατεύετε πολύ καλά και προσθέτετε και το γιαούρτι -Προσθέτετε 1/2 ποτήρι νερό και τα ανακατεύετε όλα μαζί -Βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε το μείγμα